Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws.

• College ziet ruimte om woonlasten in 2018 te verlagen

(21-11-2017)

Het college ziet ruimte om de lokale woonlasten in Hardinxveld-Giessendam over 2018 licht verlagen. Tot de woonlasten behoren de onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing.

• Vanaf 2018 lokaal loket voor vragen over Wmo, werk, bijstand en schulden

(21-11-2017)

Inwoners kunnen vanaf 2018 op dinsdag- en vrijdagochtend hulp krijgen via een lokaal ingericht loket in het gemeentehuis. Nu kunnen inwoners al met vragen terecht over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Vanaf 2018 ook met vragen voor werk, bijstand en schulden.

• Boven-Hardinxveld aan de slag met Buurt Bestuurt

(21-11-2017)

Een volle zaal op woensdagavond 15 november in ’t Hart in Boven-Hardinxveld. Meer dan 75 geïnteresseerden waren op de officiële aftrap van Buurt Bestuurt afgekomen. Onder leiding van Hans Hoekman (oprichter Buurt Bestuurt) gingen inwoners zelf aan de slag om ideeën verzamelen voor Boven-Hardinxveld.

• Gemeente Hardinxveld-Giessendam start pilot voor inwoners met verward gedrag

(21-11-2017)

Gemeenten zijn vanaf 1 oktober 2018 verantwoordelijk voor inwoners met verward gedrag. De gemeente Hardinxveld-Giessendam start daarom een pilot om kwetsbare inwoners met een verslaving, psychische problemen, een licht verstandelijke beperking en/of schulden in hun eigen omgeving te helpen.

• HaGiHopper wordt Drechthopper

(14-11-2017)

Per 1 januari 2018 verzorgt de Drechthopper het taxivervoer in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. De Drechthopper neemt alle ritten over van de HaGiHopper. Dat komt doordat de gemeente Hardinxveld-Giessendam aansluit bij het samenwerkingsverband Drechtsteden.

• Houtkachel in huis? Ga er verantwoord mee om

(14-11-2017)

Het is weer najaar. De temperatuur gaat omlaag en de kachels gaan weer aan. Het stookseizoen is weer aangebroken dus ook voor de houtkachels. Heeft u een houtkachel in huis? Ga er verantwoord mee om en voorkom stookoverlast voor uw buren.

• Sloop Regenboogschool tijdelijk onderbroken

(13-11-2017)

De sloop van de Regenboogschool is tijdelijk onderbroken. Er is gebonden asbest gevonden in de spouwmuren bij de kozijnen. Allereerst wordt het asbestcement verwijderd volgens de daarvoor geldende regels. Daarna worden de breekwerkzaamheden hervat.

• Oud-burgemeester Van Wouwe overleden

(13-11-2017)

Het gemeentebestuur van Hardinxveld-Giessendam heeft met droefheid kennisgenomen van het overlijden van de heer Boelhouwer van Wouwe op dinsdag 7 november 2017, burgemeester van Hardinxveld-Giessendam van 1984 – 1995.

• Organisaties HartveiligWonen en HartslagNu slaan handen ineen

(13-11-2017)

HartveiligWonen (waar Hardinxveld-Giessendam bij aangesloten is) en HartslagNu, de twee alarmeringssystemen voor reanimatie en AED-hulpverlening in Nederland, slaan de handen ineen en gaan over naar één landelijk systeem om burgerhulpverleners te alarmeren wanneer uit hun buurt een melding binnenkomt van een circulatiestilstand.

• Onderzoek constructie gebouwen Hardinxveld-Giessendam afgerond

(07-11-2017)

De gemeente heeft het onderzoek naar risico’s bij betonnen vloeren in Hardinxveld-Giessendam afgerond. Van de 30 onderzochte gebouwen blijkt alleen bij het gebouw van Omnivera GWZ (Rijnstraat 1) sprake te zijn van een verhoogd risico. Omnivera GWZ heeft naar aanleiding van de onderzoeksresultaten besloten het pand tijdelijk te sluiten.

• Verkeersmaatregel De Buurt

(02-11-2017)

Op vrijdag 1 december 2017 wordt de jaarlijkse Moonlight shopping georganiseerd. Hierdoor is heel De Buurt en een stukje van de Koningin Wilhelminalaan van circa 12.00 uur tot circa 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

• Denk ook eens aan de kringloopwinkel

(01-11-2017)

Als iets nog goed is, maar niet meer nodig, waarom zou je het dan weggooien? Schenk producten een tweede leven. Dit is goed voor het milieu en het dient een maatschappelijk belang.

• Uitkomsten onderzoek Nieuweweg

(25-10-2017)

De resultaten van het onderzoek naar de toekomst van de Nieuweweg zijn bekend.

• Cliënten Wmo meer tevreden

(18-10-2017)

Uit een cliëntenonderzoek van de gemeente Hardinxveld-Giessendam blijkt dat Wmo-cliënten meer tevreden zijn dan vorig jaar. Cliënten weten beter waar ze moeten zijn voor hulp van de gemeente. Ook zijn ze beter bekend met de vertrouwenspersoon en cliëntondersteuning. Hier heeft de gemeente afgelopen jaar ook extra op ingezet.

• Gemeente gaat algemene graven begraafplaats Spindermolen ruimen

(16-10-2017)

Gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat eind 2018 op begraafplaats Spindermolen algemene graven ruimen waarvan de graftermijn verstreken is. Hiervoor wordt het grafmonument verwijderd (indien aanwezig) en de stoffelijke resten worden herbegraven in een verzamelgraf op de begraafplaats.

• Goedkoop zonnepanelen aanschaffen? Doe mee met de groepsaankoop

(11-10-2017)

Sinds 1 oktober is er een groepsaankoop van zonnepanelen mogelijk voor bewoners in de regio Drechtsteden. De gemeente Hardinxveld-Giessendam doet hier ook aan mee.